Atılım Üniversitesi  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan 70 kişilik heyet, incelemelerde bulunmak üzere ilçemize geldiler. 
 
Atılım Üniversitesi  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Ali Hakkan, Mustafa Yurttaş, Seçkin Sezer Baydar, Günay Erdem, Yurdanur Sepkin, Hüseyin Keseci, Suzan Esirgen, Zuhal Ekinc ile fakültede öğrenim gören 55 öğrenci Tarihi Boyabat Orta Çarşı'sını (Arasta Çarşısı) ve Tarihi Kent Dokusunu incelemek ve işi bir örnek olarak araştırmak için Boyabat'a gezi düzenlediller.
 
Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Boyabat'ın tarihi Orta Çarşı ve diğer tarihi mekanlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular
 
Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, konuk öğretim üyeleri ve öğrencilerini tarihi Orta Çarşı ve tarihi Boyabat Evlerini gezdirerek tarihi ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunup misafirlerin sorularını cevaplandırdı. Başkan Çakıcı, daha sonra misafirlerle birlikte Kalebağı Mesire alanını gezerek misafirleri ilçenin doğal güzellikleri hakkında bilgilendirdi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı gezi ve incelemeler sonrasında,  "Atılım Üniversitesi  Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi hocalarımız ve öğrencileri Kadim Şehir Boyabat'ımıza misafir oldular. Farklı kültürlere ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapan, mimarisiyle tüm geçmişin izlerini gözler önüne seren Boyabat'ımız Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrenci ve öğretim görevlilerinden oluşan 70 kişilik heyeti ağırladı. Boyabat'ımızı keşfetmek, kent dokusu ve tarihi orta çarşımızı incelemek üzere ilçemize gelen tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Hoş geldiler, güle güle gitsinler. Boyabat'ı unutmasınlar, tarihimizi, kültürümüzü gittikleri yerlerde anlatsınlar." ifadelerinde bulundu.