MMR 201-MMR 202 Mimari Tasarım Proje Gezisi: Ayvalık
22.10.2018

2018-2019 güz dönemi kapsamında MMR 201 Mimari Tasarım I ve MMR 202 Mimari Tasarım II dersleri proje konusu "Ayvalık’ta Kentsel Hafıza/Kent Belleği Mekanı" ve "Ayvalık’ta Geçici/Kalıcı Konaklama Merkezi" olarak belirlenmiş ve UNESCO Dünya Mirası Geçici listesine giren Balıkesir'in Ayvalık ilçesi çalışma alanı olarak seçilmiştir. Ders kapsamında proje yürütücüleri ve öğrenciler, 28-29-30 Eylül 2018 tarihlerinde alanla ilgili bilgilenme, araştırma ve deneyimleme gezisi yaptılar.

Ders öğretim görevlilerinin gezi izlenimi :

"Ülkemizin mimarlık ve mimarlık ortamı açısından özgünlükleri barındıran Ayvalık ilçemizde yürütülecek öğrenci çalışmalarının öğretici olması bir yana, öğrencilerimizin tüm mesleki uygulama alanlarında önemli duyarlılıklar kazanacağı, mimarlık ve kent kültürünün içselleşmesini sağlayacağı ve tüm mimarlık yaşamları boyunca kalıcı izler bırakacağı bir süreç olacağına inanıyoruz."