MMR 201-202 Mimari Tasarım Stüdyosu Zonguldak'ta
11.03.2019

MMR 201-202 TASARIM STÜDYOSU ZONGULDAK TASARIM ALANLARI GEZİSİ

Zonguldak, Cumhuriyet döneminde ilk il ilan edilen kent olma özelliğine sahip olup, bölgedeki kömür yataklarının zenginliği ile bilinen Anadolu’nun en önemli kentlerinden biridir. Kent, kömürün varlığına bağlı olarak, kömür işletmeleri tesisleri ve bunların bir parçası olarak tasarlanan sosyal donatı yapıları ve işçi konutları ile yapılanmış bir sanayi kentidir. Doğal kaynaklarının getirileri ile şu andaki kimliğine kavuşan kent, önemli bir ekonomiye sahip olup sanayi kenti olma özelliğini bugünlere taşımıştır.

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi MMR 201-202  Tasarım Stüdyosu 2018-2019 Bahar dönemi 1. ve 2. grup yürütücüleri Ali HAKKAN, Mustafa K. YURTTAŞ, N.Elif YURDAÇALIŞ , Burak BİCAN , Zuhal EKİNCİ, Nil AKDEDE’den oluşan eğitim kadrosu ve 36 öğrencisi ile mimarlık ve kent kültürü anlamında çok önemli Kültür ve Endüstri Mirası örneklerini barındıran bu kentte “Maden” üst başlığı altında yarı kamusal  ve kamusal işlevleri barındıran ‘Sosyal tesis ve Barınma’ problemlerine katkı sağlamaya çalışacaklardır.