ARCHIPRIX-TR 2019 Ödül Töreni'nden İzlenimler...
06.12.2019

24. Archiprix – TÜRKİYE Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri yarışmasının ödülleri, 6 Aralık 2019 tarihinde Ankara, Atılım Üniversitesi’nde gerçekleşen tören ile verildi.

Türkiye’de, mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere, Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle 1996 yılından bu yana düzenlenmekte olan yarışmaya, bu yıl 235 proje katıldı. 2019 Archiprix – TÜRKİYE yarışmanın jürisinde mimarlık ortamının farklı alanlarına katkılarıyla tanınan mimarlar Başak Uçar, Ersen Gürsel, Evren Başbuğ, Giorgio Gasco ve Kerem Piker ile birlikte yedek jüri olarak da Beril Kapusuz Balcı ve 2018 yılının birincisi Ömer Faruk Ağırsoy yer aldı. Yarışmanın raportörlüğü ise Zeynep Soysal tarafından yapıldı. Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak, yapıcı bir rekabet ortamı yaratmayı ve mimar adaylarının ufkunu genişletmeyi hedefleyen Archiprix-TÜRKİYE yarışmasının kolokyumu ve ödül töreni mimarlar ve genç mimar adayları tarafından yoğun ilgi gördü.

Sergi, 6-15 Aralık 2018 tarihlerinde 9.30-17.30 saatleri arasında Atılım Üniversitesin'de gezilebilir.