İTALYA ÇALIŞTAYI -3/9 Nisan 2023

Değerli Öğrenciler,

2022-23 Bahar Döneminde bölümümüz, İtalya’da Politecnico di Bari, “Fablab Bitonto”, ile ortak olarak gerçekleştirilecek uluslararası çalıştaya katılım için bir organizasyon düzenleyecektir.

30 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak bu organizasyonda İtalyan öğrenciler ve eğitmenlerle üç boyutlu tasarım modelleme, 3B yazıcı ile bileşen tasarımı, çıktı alma ve montaj eğitiminin yer alacağı bir atölye etkinliği ve kent gezileri düzenlenecektir.

Kendi kendine yapma/üretme/inşa etme (self-made/ self-contruction) teması ile yürütülecek atölye çalışması çerçevesinde eklemeli yapı üretme tekniği ile doğal malzemeler (kil ve toprak) kullanılarak deneysel olarak yeni biçimlerin elde edilmesi ve kalıcı/sağlam yapıların üretilmesi hedeflenmektedir.

Gezi aşağıdaki takvim çerçevesinde yürütülecektir:

1. Gün: Bitonto’ya varış ve yerleşme. Hoş geldin yemeği.
  2. Gün: Modelleme ve LDM’de print slicing atölyesi
  3. Gün: Üç boyutlu LDM yazdırma atölyesi. Malzemenin hazırlanması ve makine ayarları.
  4. Gün: Üç boyutlu LDM yazdırma atölyesi. Bileşen yazımı ve montajı.
  5. Gün: Rehberli Matera turu. House of Emerging Technologies 3B Robotik Laboratuvarı sunumu.
  6. Gün: Rehberli Tur.
  7. Gün: Türkiye’ye dönüş

Katılım Ücreti:

Kişi başı ücret 1200 Euro’dur. Şunları içermektedir:

Havalimanından/istasyondan otele transfer.

Kahvaltı dair otelde (B&B) iki veya üçlü odalarda 6 gece konaklama.

Grup halinde 6 akşam yemeği.

Üç günlük atölye sırasında paketlenmiş öğle yemeği

FABLAB Poliba üyelik ücreti.

Atölye ücretleri.

KDV.

Kapsam dışı ücretler:

Ulaşım masrafları

Vize masrafları

Ekstra yemek ücretleri

Matera’yı ziyaret için ulaşım ücreti

Rehberli tur için ulaşım ücreti

Katılmak isteyenlerin 3 Şubat 2023 Cuma saat 13.30’a kadar aşağıdaki linkten başvuru yapabilir.*

Çalıştay başvuru formu için tıklayınız.

*Başvurular, mimarlık bölümü 2.,3. ve 4. Sınıf öğrencilerine açıktır. Kontenjan 30 kişi ile sınırlıdır. Başvuruların fazla olması halinde koşullar değerlendirilecektir.

Koordinatör Öğretim Üyeleri

Dr. Gizem Deniz Güneri – Dr. Nezih Burak Bican