Akustik Terimler Sözlüğü Hazırlama Projesi
20.04.2023

Türk Akustik Derneği (TAKDER) Türkiye’deki akustik ile ilgili uzun yıllardır dil birliğinin olmaması nedeni ile oluşan karışıklıkları önlemek amacı ile Akustik Sözlüğü çıkarılmasına karar vermiştir. Türkiye’deki Akustik Uzmanları ile yapılan toplantı sonucunda alınan kararla hazırlanması düşünülen AKUSTİK TERİMLERİ SÖZLÜĞÜ” çalışmaları resmen 2019 yılında başlatılmış14 süren yoğunçalışma sonucu 2020 yılında tamamlanmış. 2022 yılı sonunda da basılmıştır.

Üniversitemiz Mimarlık Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Filiz Bal Koçyiğit'in içinde bulunduğu “AKUSTİK TERİMLER SÖZLÜĞÜ HAZIRLAMA PROJESİ” kitabının “Bina Akustiği Çalışma Gurubu Üyesi” olarak çıkarılmasında yer almış ve katkıda bulunmuştur. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.