9. Bir Desen Tasarla yarışmasının başvuruları başladı...
23.02.2011

Bir De Sen Tasarla yarışması ile dokuz yıldır sanayi ve eğitim işbirliğine katkıda bulanan TAÇ, bu yarışma ile uluslararası pazara sunulabilecek, ev tekstilinde moda yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmak ve ev tekstili sektöründe "tasarımcı" kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakülteleri'nin lisans öğrencilerinin başvurabileceği yarışmada dereceye giren tasarımcılara, para ödülünün yanı sıra Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu verilecek.

TAÇ, ayrıca dereceye giren eserleri üreterek, http://www.tac.com.tr/ adresinde online satışa sunacak ve tasarımlara tüketici katalogunda da yer verecek. Toplam 20 kişinin ödüllendirileceği "Bir De Sen Tasarla" yarışmasına başvurular, 8 Nisan 2011 tarihine kadar kabul edilecek. Yarışmada ödül kazanan tasarımcılar, Mayıs ayının son haftası İstanbul'da yapılacak ödül töreni ile açıklanacak.

Yarışma finalinin ardından ödül kazanan tasarımcılar, Facebook'ta özel olarak hazırlanacak olan Bir De Sen Tasarla sayfası üzerinden bir kez daha yarışacak. Yarışmacılar, tasarımlarına ait görselleri ve isterlerse tasarımlarını anlatacakları videolarını "Facebook Bir De Sen Tasarla Sayfası"na yükleyerek 15 gün boyunca Facebook kullanıcıları tarafından oylanacaklar.

Facebook kullanıcıları tarafından "nevresim desen tasarımı" ve "yatak tekstili tasarımı" birincilerinin belirleneceği yarışmada oylamayı kazanan tasarımcılar, kendi ödüllerine ek olarak para ödülünün de sahibi olacak.

Genç Tasarımcıları Bekleyen Ödüller:

Birincilik ödülü:                                7 bin TL (her iki kategoride ayrı ayrı)

İkincilik ödülü:                                  5 bin TL (her iki kategoride ayrı ayrı)

Üçüncülük ödülü:                             3 bin TL (her iki kategoride ayrı ayrı)

Mehmet Zorlu Vakfı Özel Bursu:        5 kişiye  (her iki kategoride ayrı ayrı)

TETSİAD Özel Ödülü:                       2 bin TL (her iki kategoride ayrı ayrı)

Sosyal Medya Ödülü:                       2 bin TL (her iki kategoride ayrı ayrı)

*Yarışma şartnamesi ve detaylı bilgi için: http://www.tac.com.tr/#/sosyal-sorumluluk/bir-de-sen-tasarla-yarismasi/