Üniversite sanayi işbirliği kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden ikincisi 30 Nisan 2014 tarihinde yapıldı. Hazır giyim sektöründe büyük beden kadınlara hitap eden ve ürünleri ile yurtiçi ve yurt dışında kabul görmüş Sektör temsilcisi firma sahibi Gülşen Serdar’ın verdiği eğitimde, toplumu tanıyarak onların ihtiyaçları üzerine tasarım oluşturmanın çok önemli olduğu vurgulandı.

Sayın Gülşen Serdar; her alanda olduğu gibi moda ve hazır giyim sektöründe de ideal vücut ölçülerine tasarım yapmanın daha kolay olduğu vurgulayarak, 44 ve üstü bedenlere ise tasarım yapmanın ayrı bir uzmanlık alanını gerektirdiğini açıkladı.

Tasarım için yapılacak araştırmalarla önce doyum sağlanmalı sonra tasarım yapılmalı diyen Sayın Gülşen Serdar, büyük bedenli kadınları estetik ve güzel hale getirebilmek ve kusurlarını saklayabilmek için, insan anatomisini detaylı incelemek gerekir dedi.

Moda ve Tekstil Tasarımı bölüm öğrencileri ile birlikte katılımın yoğun olduğu etkinlik beğeni ile izlendi.  Eğitimin sonunda Moda ve Tekstil Tasarımı bölümü öğrencileri Sayın Gülsen Serdarla sohbet ederek alanla ilgili sorular sordular ve eğitimin çok yaralı olduğunu ve bu etkinliklerin sıkça tekrarlanmasını dile getirdiler.