III. TÜSGAD "Gençlerle Birlikte" Sanat Buluşması
08.12.2016

TÜSGAD (Tüm Sanat Galerileri Derneği) tarafında geleneksel olarak düzenlenen III. TÜSGAD ‘’Gençlerle Birlikte’’ Ankara Sanat Buluşmasının açılış töreni 08.12.2016 Perşembe günü saat 18.00’da Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa 15 sanat galerisi aracılığıyla çok sayıda sanatçı eserleriyle ve kalabalık bir sanat izleyicisi topluluğu katıldı. Etkinlik 8-14 Aralık 2016 tarihleri süresince devam edecek.

Törende, Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünün katkıları nedeniyle TÜSGAD yönetimi tarafında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdem Ünver’e bir plaket verildi. Törende bir konuşma yapan Erdem Ünver, sanatın evrensel bir dil olduğunu, insanlığın büyük sorunlar yaşadığı günümüzde sanatın birleştirici, kaynaştırıcı gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Açılış töreninden sonra Üniversitemiz öğrencisi Tuğberk Coşkun ve partneri Zeynep Ok tarafından sunulan dans gösterisi büyük ilgi ile izlendi. Aynı mekânda 10.12.2016 Cumartesi günü saat 14.00’da Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Pınar Olgaç, öğrencileri ile birlikte ‘’Dikişsiz Giysiler’’ adıyla canlı performans gerçekleştireceklerdir.