Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğrenci Defilesi
09.03.2017

Anatolia Organizasyon tarafından düzenlenen Evlilik Hazırlıkları Festivali 9-12 Mart 2017 tarihleri arasında Altınpark Expo Center’da gerçekleştirildi. Festivalde, gelinlik ve abiye kıyafetler sergilenirken dans gösterileri ve konserler verildi. 9 Mart Perşembe günü yapılan açılışta, Ankara Profesyonel Kuaförler Derneği’yle birlikte yapılan saç defilesinde Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencilerimizin tasarımları sergilendi. Yoğun istek üzerine kapanış günü olan 12 Mart 2017’de yine bölümümüz öğrencilerinin hazırladıkları tasarımlarla ikinci bir defile gerçekleştirdi.

Festivalde, Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünün katkıları nedeniyle, Ankara Profesyonel Kuaförler Derneği tarafından Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdem Ünver’e bir plaket verildi. Festivalde bir konuşma yapan Ünver, tasarımın toplumsal yaşamın her alanında yer aldığını, değişimin ve gelişmenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Bu nedenle her zamankinden daha fazla önem taşıdığını ve kıyafetten saça kadar günlük hayatımızın da bir parçası haline geldiğini, nitelikli sanatın ve tasarımların böyle mekânlarda toplumla buluşmasının, toplumun estetik ve beğeni düzeyini yükselteceğini ifade etti.