9. Yeşilüzümlü Ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali
08.04.2017

Her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Muğla Fethiye'de Yeşil Üzümlü ve Yöresi  Kuzu Göbeği  Mantar Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklere 2012 yılından bu yana katılan Atılım Üniversitesi GSTMF Moda Ve Tekstil tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Songül Kuru, 8 Nisan 2017 tarihinde 9. Yeşil Üzümlü ve Yöresi Kuzu Göbeği Mantar Festivaline Mezuniyet ve LAP Projesi kapsamında hazırlanan geleneksel dokumalardan oluşan bir koleksiyon defilesi ile katıldı.

Yeşilüzümlü mahalle meydanında düzenlenen defilenin ilk bölümünde Şanlıurfa yöresi pamuklu floş ve ipek karışımı tezgâhlarda dokunan kumaşlardan oluşan koleksiyon yer aldı. İkinci bölümde ise, Yeşilüzümlü dastar dokuması, pazen, kutnu kumaşlar ve şifondan hazırlanan koleksiyon izleyicilere sunuldu. Defile Koordinatörü Yrd. Doç. Songül Kuru Gazetecilere yaptığı açıklamada defileyi yok olmaya yüz tutmuş kültürel değerleri hayata geçirip bir sonraki nesle aktarımın sağlamasını hedeflediklerini vurguladı.  Defile haberleri çeşitli gazeteler, TRT Televizyonu Haber 24 ve CNN Türk'te yer aldı.