Bölümümüz 2. sınıf öğrencilerinden Orhun Özgür 06.12.2014 tarihinde Torucon tarafından gerçekleştirilen Cosplay Ankara elemelerinde 4. olarak İstanbul'da yapılacak Türkiye elemesine katılmaya hak kazandı. 200'ün üstünde kişinin katıldığı etkinlikte kendisinin hazırladığı anime kostümü ile dereceye giren Orhun Özgür organizsyonu gerçekleştiren kuruluşlar tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi. 

Öğrencimizi tebrik eder gelecek günlerde gerçekleştirilecek olan Türkiye çapındaki yarışmada başarılar dileriz.

 

Cosplay nedir?

        Costume ve Play kelimelerinin birleşiminden oluşan Cosplay son zamanlarda dünyayı kasıp kavuran oluşumlardan bir tanesi. Kimisine göre bir hobi kimisine göre ise bir yaşam biçimi. Ama neresinden bakarsanız bakın eğlence adına yapılan kostüm partilerinden daha gerçekçi ve daha zahmetli.
      Öncelikle görüntüsüne bürüneceğiniz karakterin ruhuna da inmeyi bilmelisiniz. Bakışından, hareketlerine kadar bütün tipik özelliklerini irdeleyip görüntünüzle bir araya getirmelisiniz ki gerçekçiliğiniz pekişsin. Sonrasında ise en önemli aşama olan görünümü yakalama geliyor. Saçınızın tonundan, makyajınıza, ayakkabılarınızdan giysinize kadar herşeyin orijinale yakın olması gerekiyor. Elbette işte bu işlemleri hakkıyla gerçekleştirmek çok kolay olmuyor. Peruklar, özel yaptırılan ayakkabılar, elde dikilen veya diktirilen giysiler, gerekli ise plastik makyaj malzemeleri birbirini takip ediyor. Her şey o karaktere benzemekten de ziyade O olabilmek için.