Yarışmalarda Finale Kalan Öğrencilerimize Başarılar Dileriz
22.02.2019

Türkiye moda sektöründe önemli ve prestijli bir yere sahip olan ve bu yıl 27.’si düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcılar Yarışmasında, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencimiz Mehmet Demir büyük bir başarı elde ederek finalistler arasında yer alırken, 3. sınıf öğrencilerimizden Sema Nur Naturoğlu da Bursa Fashion Week etkinlikleri kapsamında üçüncüsü düzenlenen Moda Tasarımı yarışmasında 223 yarışmacı arasından finale kalmıştır. Öğrencilerimizin yarışma süreci devam etmekte olup, başarıları için kendilerini tebrik eder finalde dereceye girmelerini temenni ederiz.

Koza Tasarım Yarışması Hakkında:

1992 yılından itibaren İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) tarafından düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması moda tasarımı alanında kariyer yapmak isteyen genç yetenekleri endüstriyle buluşturan en önemli platformdur. Daha önce Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özgür Masur, Ümit Ünal ve Zeynep Tosun gibi Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları için Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması dönüm noktası olmuştur. Türkiye’deki moda endüstrisinin gelişimini ve tarihini de temsil eden KOZA’da seçilen tüm finalistler ya Türkiye’nin en tanınmış moda tasarımcıları olarak kendi markalarını kurmuş ya da birçoğu önde gelen moda markalarının tasarım departmanlarının başında yer almaktadır.

 

BURSA FASHİON WEEK Moda Tasarımı Yarışması Hakkında:

BURSA FASHİON WEEK Etkinlikleri kapsamında 3. sü düzenlenen yarışma, Türkiye’de moda sektörünü geliştirmek, genç tasarımcıları desteklemek ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Her yıl yeni bir tema belirlenerek düzenlenen yarışmada bu sene, 1.’ye 7.000TL, 2.ye 5.000TL, 3.’ye 3.000TL para ödülü, 4.ye ise mansiyon ödülü verilecektir.