Şansım Adalı ile Tasarım Süreçleri ve Sunum Adlı Online Söyleşi
22.04.2021

Sudi Etuz 2016 yılından beri her sezon ürettiği koleksiyonları ve her daim yeniyi arayan moda performanslarıyla etkili bir başarı elde etmiş tasarımcı markasıdır. Çıkış yaptığı ilk günden bu yana ülkemizin moda ve tasarım bakışını yüksek bir inovasyon ve artistik bir görsel bütünlüğüyle ele alan marka, teknolojiyi, yeni renk kodlarını, yüksek kaliteli ve ünik malzeme kullanışını kadın silüetindeki yepyeni bir yorumlamayla sergilemektedir .

Kısa bir sürede özellikle genç jenerasyonun beğenisini kazanarak önemli iş birliklerine imza atmış, alanında öncü isimleri giydirmiş ve dünya satın almacıların ilgisini çekerek yüksek bir satış grafiğine ulaşmıştır.

Sudi Etuz’un yaratıcısı Şansım Adalı 1982’de İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Bilkent Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümünden 2006 yılında mezun olup, akademik hayatının bir yılını Brüksel’de geçiren tasarımcı, moda tarihinde avangart duruşlarıyla öne çıkan tasarımcı ekolünün kenti Antwerp’te çeşitli çizim dersleri aldı ve atölye çalışmalarına katılmıştır.

2006’da tamamladığı Fransızca eğitiminin ardından La Salle Akademi İstanbul’da moda tasarımı eğitimi almaya başlamıştır.

Her koleksiyonda, bir tasarımcı markasının global ve multidisipliner duruşunu İstanbul'un en özel mekanlarında gerçekleştirdiği performanslarla, lokalin özgün gücünü yansıtarak çağdaş bir dünya diliyle irdelemektedir. -sudietuz.com-

2020 yılında Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasında yarışmaya katılmaya hak kazanan öğrencilere Bora Aksu ile birlikte mentorluk yapmıştır. Ayrıca yarışmada jüri üyesi olarak da görev almıştır. Ayrıca Moda Tasarımcılar Derneği üyeleri içerisinde yer almaktadır. En son İstanbul Moda Haftası kapsamında dijital moda şovunu gerçekleştiren Şansım Adalı, şovunun hemen ardından deneyimlerini aktarmak üzere, MTT432 Ürün Sunum Teknikleri dersi kapsamında bölümümüzle bir araya gelmiştir. Ders yürütücüsü Öğr. Gör. Selen Yorulmaz Özsümer'in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin afiş ve sohbet görselleri aşağıda yer almaktadır.