3.Sınıf Öğrencilerimizden Ayşe Ayaz Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda Yarı Finale girmeye hak kazandı.
03.06.2021

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 3.sınıf Öğrencisi Ayşe Ayaz Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması’nda Yarı Finale girmeye hak kazandı.

 

Türkiye moda sektöründe önemli ve prestijli bir yere sahip olan ve bu yıl 29.’su düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcılar Yarışmasında, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 3.sınıf öğrencisi Ayşe Ayaz ‘Kronik Yorgunluk’ teması ile yüzlerce kişi arasından büyük bir başarı elde ederek finalistler arasında yer almaya hak kazandı.

1992 yılından itibaren İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İHKİB) tarafından düzenlenen Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması moda tasarımı alanında kariyer yapmak isteyen genç yetenekleri endüstriyle buluşturan en önemli platformlardan biridir. Daha önce Bahar Korçan, Arzu Kaprol, Özgür Masur, Ümit Ünal ve Zeynep Tosun gibi Türkiye’nin önde gelen tasarımcıları için Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması dönüm noktası olmuştur. Türkiye’deki moda endüstrisinin gelişimini ve tarihini de temsil eden KOZA’da seçilen tüm finalistler ya Türkiye’nin en tanınmış moda tasarımcıları olarak kendi markalarını kurmuş ya da birçoğu önde gelen moda markalarının tasarım departmanlarının başında yer almaktadır.

Atılım Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü olarak, 3 sene üst üste Koza Tasarım Yarışmasında aynı heyecanı yaşıyor, bize bu mutluluğu yaşatan öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyuyoruz.

Ayşe Ayaz’ı tekrar kutluyor, başarı dileklerimizi yineliyoruz.