Üç Yeni Bilgisayar Programıyla Moda Sektörünün Geleceğine Hazırlanıyoruz!
10.01.2022

Tekstil ve Moda Tasarımı bölümümüz, Üniversite-Sanayi işbirliklerine bir yenisini ekledi. Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) ve Bilgisayar Destekli İmalat (CAM) yazılımlarını üreten ve özellikle moda ve tekstil sektöründe küresel olarak faaliyet gösteren Romanya menşeili Gemini CAD Systems – A LECTRA Company- şirketiyle işbirliği yapmış bulunmaktayız. Bu işbirliğiyle birlikte, sektöre hazırladığımız öğrencilerimizi, rakiplerinden bir adım öne taşıyacak 3 yazılım lisansı bölümümüze hibe edildi. Sektörün ihtiyacı olan, geleceğe dönük, günceli takip eden vizyonuyla her yıl daha başarılı ve donanımlı öğrenciler yetiştirmek için önemli adımlar atıyoruz.

Bölümümüzün kullanımına açılan programlar ve özellikleri şu şekildedir;

FashionStudio, Türkçe dilinde kullanım olanağı ve kullanıcı dostu arayüzüyle, dijital giysi kalıbı hazırlama, model uygulama, serileme, ölçü tablosu ve teknik föy oluşturma, pratik serileme ve nihayetinde avatarlar aracılığıyla 3 boyutlu giydirmeye olanak sağlıyor. Hazırlanan kalıpların 3 boyutlu kontrolüyle modeller üzerinde anında değişiklik sağlayabilmek ve bu değişiklikleri eş zamanlı kalıp çizimlerinde görebilmek mümkün.

NestConnect, kalıpları hazırlanmış giysi tasarımlarının, kumaşın cinsine, özelliklerine ve ölçülerine göre en verimli şekilde kumaşa dizilimini sağlayan, dizilim üzerinde istenen teknik ayarlamaları yapan tamamlayıcı bir özellik sunuyor.

PhotoDigitizer’la geleneksel yöntemlerle hazırlanmış giysi kalıplarını fotoğraf makinesi aracılığıyla dijital ortama hızlıca aktarımını sağlamak mümkün. Dijital ortama aktarılan kalıplar üzerinde kolayca değişiklikler yapabilmek, dikiş payları ve kesim alanları işaretlemek de oldukça hızlı şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Öğrencilerimizin geleceğe hazırlanması için her geçen gün daha çok çalışıyoruz. Sektörün beklentilerini karşılayan tekstil ve moda tasarımcıları yetiştirme vizyonumuz devam edecek.