OPTIMALE Nedir?


OPTIMALE, Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen akademik bir Erasmus ağıdır (Ekim 2010-Eylül 2013). Bu ağ 31 ülkeden gelen 65 AB partneri ve 5 de aday partnerden oluşmaktadır.


OPTIMALE'nin Amacı ve Hedefleri

"Optimale", Avrupa Çeviri Yüksek Lisans Programları Ağı European Master's in Translation'ın (EMT) çalışmalarını temel alıp onlara katkıda bulunarak araştırmaların ve gözlemleme sürecinin coğrafi kapsamını genişletmekte, hâlihazırda EMT ağına dâhil olan üniversite çevrelerinin dışındaki kurumlar ve profesyonel örgütlerle bağları güçlendirmeyi hedeflemektedir.

Ağın hedefleri şu şekilde belirlenmiştir:

1. Avrupa'da çevirmen eğitiminin haritalanmasının sürdürülmesi, genişletilmesi ve güncellenmesi.
2. 
Piyasa ihtiyaçlarının, sosyal ihtiyaçların, çevirmen eğitimi ve yetiştirilmesiyle ilgili profesyonel gereksinimlerin ve standartların gözlemlenmesi.
3. 
Bir dizi kilit eğitim alanında en iyi uygulamaları saptayarak, tanımlayarak ve yayarak mevcut ya da geleceğe dönük çevirmen eğitim programlarının ekonomik ve sosyal uygunluğunu artırmak.
4. 
Kilit eğitim kaynaklarını saptayıp bir kaynak platformu oluşturarak ve en iyi eğitim uygulamalarının yürürlüğe konmasıyla ilgili atölye çalışmaları düzenleyerek çeviri eğitmeni eğitiminin kalitesini geliştirmek.
5. 
Ağa üye çevirmen yetiştiren bölümler ve fakülteler arasında öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini artırmak üzere çalışmak.


Yerel OPTIMALE Koordinatörü:

Prof. Dr. N. Berrin AKSOY
berrin.aksoy@atilim.edu.tr

Ayrıntılı bilgi için OPTIMALE web sitesini ziyaret edebilirsiniz: http://www.translator-training.eu