Lisans Programımız FEDEK Tarafından Akredite Edildi

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) tarafından 2016-2017 değerlendirme döneminde ilk kez yapılan genel değerlendirme sonucunda Mütercim- Tercümanlık Bölümü Lisans Programımız 28 Ocak 2017 tarihinden itibaren 5 yıl süreli akreditasyon kazanmıştır.

FEDEK, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri bölümlerinde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmeti ilerletmek amacıyla kurulmuştur. Temel hedefi farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de ilgili bölümlerdeki eğitim ve öğretim kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmaktır.