ÖGDM için Asistan Öğrenci Başvurularını Alıyoruz
04.08.2023

Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi Öğrenci Asistanlığı

Atılım Üniversitesi Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde, üniversitemize yeni başlayan Türk ve Uluslararası öğrencilerimize kendilerini kolayca ifade edebilecekleri başarılı bir akademik hayat ve sosyal çevre oluşturmalarına destek sağlamak amacıyla Öğrenci Asistanlığı Programı yürütülmektedir. Öğrenci Asistanlığı Programı kapsamında aramıza yeni katılan öğrencilerimize kampüs hayatını tanıma,  üniversite kültürüne hızlı adaptasyon, sosyalleşmeyi hızlandırma, üniversite hayatının ilk senesinde karşılaşılabilecek sorunlara karşı etkili çözümler üretme vb. alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.

ÖGDM Öğrenci Asistanlığı İş Tanımı:

Asistan öğrencilerden kendi gruplarındaki Türk ve Uluslararası yeni öğrencilere üniversitenin akademik ve idari işleyişini tanıtmaları beklenir.

Bunun yanında, gruplarındaki tüm öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlarlar ve onlara yıl boyunca;

• Her türlü genel ve özel sorunla başa çıkma,
  • Üniversitenin birimlerini, işleyişini ve olanaklarını tanıma,
  • Sosyal çevre edinme,
  • Kampüs içi etkinliklere ve kulüplere katılmalarını sağlama konularında destek verirler.

ÖGDM Öğrenci Asistanlığı; öğrencilerin bireysel gelişimlerine katkıda bulunmalarına, iletişim becerilerini geliştirmelerine, farklı bakış açısı kazanabilmelerine, farklı kültürleri yakından tanıyabilmelerine, iş birliği içinde bulanabilmelerine ve çalışma hayatı öncesi farklı alanlarda sahada deneyim kazanabilmelerine katkı sağlar.

Asistan Öğrenci Olmanın Avantajları;

• Sorumluluk bilincinin gelişmesine,
  • Yardım edilen konuyla ilgili deneyim kazanılmasına,
  • Araştırmacılığın beslenmesine,
  • Planlama ve organizasyon becerilerinin gelişmesine,
  • İlişki kurma ve sürdürme/takip etme becerilerine,
  • Etkili iletişim becerilerine katkı sağlar.

Aranan şartlar;

• Üniversitemizin 2.sınıf veya daha üst sınıf öğrencisi olmak,
  • En az 2.5 genel not ortalamasına sahip olmak,
  • Bölümü ile ilgili konuları/dersleri, bölümündeki yabancı öğrencilere anlatabilecek nitelikte olmak,
  • Disiplin cezası almamış olmak,
  • Kısmi zamanlı çalıştırılan öğrenci ile yükseköğretim kurumu arasında yapılan “Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Sözleşmesi ”ne aykırılık nedeniyle sözleşmesi feshedilmemiş olmak,
  • İş tanımına uygun yeterlilik ve becerilere sahip olmak,

Not: Bu ilan bölümlerin "öğrenci asistan" başvurularından farklıdır.

Başvuru için son tarih 23.08.2023 olmakla birlikte başvurmak isteyen adaylar ogdm@atilim.edu.tr adresine kendilerini tanıtan bir metin eşliğinde başvurularını yapabilir. (Adaylar mülakata çağırılacaktır.)