2017-2018 Akademik Yılı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçlarını Görmek için tıklayınız...

2017-2018 Akademik yılı Bahar  yarıyılı yatay geçiş kesin kayıt işlemleri:

Kazananların Listesi

• Ek Madde 1 yatay geçiş başvuru sonuçlarını görmek için tıklayınız
  • Kurum içi yatay geçiş başvuru sonuçlarını görmek için tıklayınız

Başvuru Takvimi:

25 Ocak 2018

İngilizce yeterlik sınavı sonuçlarının duyurulması

24-26 Ocak 2018

Kesin kayıtlar  ve ders kayıtları

29 Ocak 2018

Derslerin başlaması

Kayıt  için gerekli belgeler:

• Kesin kayıt bilgi formu
  •  Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (1 adet)
  • 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  •  İkametgah Belgesi
  •  1995 doğumlu ve daha büyük erkek öğrenciler için Askerlik Şubesinden alınacak “Bir Yükseköğretim Kurumuna kayıt olmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına dair” belge
  •  Öğrenim ücretinin ödendiğine dair belge (Banka dekontu)

Açıklamalar

** Sivil Havacılık Yüksekokulu’na kayıt hakkı kazanan adaylardan, aşağıda belirtilen belgeleri kesin kayıtlar sırasında getirmeleri istenecektir.

Bölüm

Kesin Kayıt sırasında istenen diğer belgeler

HAVACILIK YÖNETİMİ

-Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına ilişkin Resmi yazı

-Tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK

UÇAK GÖVDE-MOTOR

-Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına ilişkin resmi yazı

-Tam teşekküllü bir hastaneden (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs) sağlık raporu

PİLOTAJ

-Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmadığına ilişkin resmi yazı

- Aday öğrencilerin 06.06.2006 tarihli ve 26190 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1)” nin 24. Maddesinde belirtilen öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen koşulları sağlaması gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1 inci sınıf sağlık sertifikası (Sağlık sertifikasında, tek pilota sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmamak. Uçak Pilotu Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, öğrenim süresi içerisinde, öğrencinin pilotluğa elverişsiz duruma gelmesinden ötürü ortaya çıkacak tüm hususlardan öğrenci sorumludur.)

Burs Oranları:

Uygulanacak Burs Oranlarını görmek için tıklayınız.

Kayıt  Yeri:

Öğrenci İşleri Direktörlüğü