Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Staj Duyurusu
26.01.2022

Değerli öğrencilerimiz;

Aşağıda ilginizi, çekebilecek staj seçeneklerini iletiyoruz. 
1- https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/stajseferbirligi linki üzerinden kamu kurumlarının sunmuş olduğu tüm staj imkanlarına ulaşabilirsiniz. İlgili tüm stajları gerçekleştirebilirsiniz. Staj dönemlerinin başlangıcını ve başvuruları kaçırmamanız adına ilgili siteyi zaman zaman ziyaret etmeniz iyi olacaktır.
2- TBMM ve buna benzer bazı kurumların staj başvuruları ayrı olarak alınıyor; bunları da yine ilgili kurumların web sayfalarından görüntüleyebilirsiniz.
3- Tüm kamu ve özel bankaların ilgili sitelerinde "staj" bölümüne bakarak staj imkanlarını öğrenebilir ve başvurularını takip edebilirsiniz.
4- Bunların haricinde sivil toplum kuruluşularının staj imkanlarını, Google üzerinden (Örneğin çalışma alanı ilginizi çeken bir sivil toplum kuruluşunun ismi ve staj anahtar sözcükleriyle) aratarak öğrenebilir ve bunlara başvuru sağlayabilirsiniz.
5- CV-Özgeçmiş hazırlama ve bunun gibi hususlar konusunda üniversitemizin Kariyer Merkezi (https://www.atilim.edu.tr/tr/cpa) size yardımcı olacaktır, kendilerinden destek alabilirsiniz. Üniversitemizin deneyimli ve ilgili uzmanı Selin Tefil (https://www.atilim.edu.tr/tr/cpa/page/4015/kadromuz bu konuda size destek olacaktır.
6- Referans mektubu ve bunun gibi konuların gerektiği durumlarda bölümümüzün tüm akademisyenleri size yardımcı olmaya çalışacaktır. Bölümümüz adına ricamız, ilgili başvurularınızdan bir ya da iki hafta önce bölümümüz hocalarında referans mektubu istemeniz; aksi halde (örneğin başvurunuzdan bir gün önce istemeniz hali) bir hayli sıkışık bir süreç söz konusu olabiliyor.

Başarılar dileriz.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü