Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Öğrencilerinin Nallıhan Gezisi
01.05.2010

Yerel Yönetimler Yüksek Lisans Öğrencilerinin Nallıhan Gezisi

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler programı öğrencileri, 1 Mayıs 2010 tarihinde Ankara’nın Nallıhan ilçesinde sürdürülebilir turizm yaklaşımı içinde gerçekleştirilen başarılı uygulamaları gözlemlemeye yönelik bir arazi çalışması gerçekleştirdiler.

“Yerel yönetimler, kültür ve turizm” dersini vermekte olan üniversitemiz Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ’in önderliğinde yapılan arazi çalışması kapsamında öncelikle Çayırhan beldesi ziyaret edildi ve Gülşehri Juliapolis nekropol alanı gezildi, tarihi süreç içinde bu alanda hüküm süren uygarlıklar hakkında bilgi alındı ve kaya mezarları gözlemlendi.  Ardından Nallıhan Kuş Cenneti flora ve faunası incelendi ve Taptuk Emre Türbesi gezildi. Akdere Köyü’nde yerel halk tarafından sunulan yöresel yemeklerden oluşan öğlen yemeğinin ardından yaşlı ardıç ormanı ve  Hoşebe Türbesi ziyaret edildi. Grup ayrıca Nallıhan Belediye Başkanını ziyaret edip gerçekleştirilmekte olan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Arazi gezisi, Nallıhan ilçe merkezinin tarihi ve kültürel alanları ile el sanatları ve dokumacılık atölyelerinin gezilmesinin ardından Uyuz Şelalesine çıkılması ile sona erdi.

Söz konusu çalışmalar sonrasında öğrenciler, küçük ve orta ölçekli turizm girişimleri ve yerel halkın örgütlenmesinin yanı sıra turizmde eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri konusunda başarılı uygulamaları yerinde görmekten duydukları mutluluğu paylaştılar ve söz konusu uygulamaların kendi çalışmalarında oldukça yönlendirici olacağını ifade ettiler.