2. Kamusal Akıl Stüdyosu Sempozyumu Gerçekleştirildi
18.01.2013

2. Kamusal Akıl Stüdyosu Sempozyumu Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 15 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirildi. 2009 yılında bu yana sürdürülen kamusal akıl stüdyosu çalışmaları Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün özgün ve yenilikçi bir uygulaması olarak öne çıkmakta. Bu kapsamda üniversite-kamu işbirlikleri geliştirilmeye, alandaki kuram ve uygulama bütünlüğü sağlanmaya çalışılıyor. Her yıl bir yerel yönetim, bir kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü ve bir merkezi hükümet kuruluşu olmak üzere toplam 3 kurumla işbirliği yapılan program çerçevesinde bugüne kadar 6 kurumla işbirliği çalışması yapıldı. İşbirliği çerçevesinde öğrenciler ilk dönem kurumsal analiz çalışmaları, ikinci dönem de proje geliştirme çalışmaları yapıyor. Ayrıca yerel yönetimlere ilişkin ikinci sınıf çalışmaları üç yıldır Üniversitemizce Kredili Ders Lisans Araştırma Projesi (LAP) olarak da desteklenmektedir.

Sempozyumun başında Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer’in Şahin bu yıl gerçekleştirilen kamusal akıl stüdyosu çalışmalarına ilişkin yaptığı sunumun ardından açılış konuşmalarına geçildi. İşbirliği yapılan kurumlar adına Sempozyuma katılan Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Sn. Saim Parlak, Altındağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahu Özyakup, Ankara Sanayi Odası İnsan Kaynakları Müdürü Salih Yavuz ve Toprak Mahsulleri Ofisinden temsilciler katılarak bu işbirliğinin kurumları için önemini ifade ettiler. Ayrıca Rektör Yardımcımız Sn. Prof. Dr. İsmail Bircan da Üniversitemizin gelişim süreci içerisinde kamusal akıl stüdyosu benzeri yenilikçi uygulamaların önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla 2. Sınıf öğrencileri Altındağ Belediyesi, 3. Sınıf Öğrencileri Ankara Sanayi Odası, 4. Sınıf Öğrencileri Toprak Mahsulleri Ofisi ve son olarak 1. Sınıf öğrencileri kamu yönetiminin temel sorunlarıyla ilgili analiz rapor, sunum ve posterlerini paylaştılar. Üniversitemizin bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencileri bu etkinlikle ilk kez toplu bir şekilde bir araya gelerek çalışmalarını paylaşma fırsatı buldular. Sempozyumda öğrenciler tarafından toplam 41 sunum yapıldı.

Yapılan analiz çalışmaları bir sonraki adımda işbirliği yapılan kurumlarla paylaşılacak, kendileriyle birlikte değerlendirme toplantıları yapılacak ve yapılan tespitler ışığında ikinci dönem kurumların ihtiyaçlarını da gözeten proje geliştirme çalışmaları yapılacak.