PR415 Lansman dersinde mezunumuz merhum Celal Aktaş anısına yürütülen Bala projesi
06.11.2013

Geçtiğimiz haftalarda Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü son sınıf öğrencileri olarak Poyraz Gürson ve Serpil Yıldız hocalarımızla birlikte Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz’ü ziyaret ettik. Ziyaretimizin ilk amacı Bala’nın girişinde bulunan kuş habitat alanı ve yanı başında bulunan kireç fabrikasının bu alana verdiği zararla ilgili bilgi almak ve bu konu hakkında farkındalık yaratmaktı. Bala’nın girişinde bulunan bir kireç fabrikasının atıkları yakınlardaki sulak alana karışıyor ve Nisan-Mayıs aylarında kuşların göç yolu üzerinde bulunan bu mevkiinin zarar görmesine neden oluyor. Bu da hem doğaya, hem hayvanlara zarar veriyor. Biz bu konu hakkında kamuoyunu bilgilendirerek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak istiyoruz.

İkinci amacımız ise bizlerin bu konudan haberdar olmasını sağlayan ve geçtiğimiz yaz ne yazık ki hayatını kaybeden okulumuz mezunlarından Celal Aktaş anısına, İngilizce Öğretmenliği yaptığı Bala Anadolu Lisesi’ne giderek okulun ihtiyaçlarını, eksiklerini belirleyip onlar için bir yardım kampanyası başlatmaktı. Bala Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek, okuldaki eksikleri belirlemek adına bir gezinti yaptık, okul müdürüyle görüştük ve onlara bir söz verdik.

Biz Bala’yı ziyaret ederek, önümüzdeki aylarda projeyi devam ettirmek için atacağımız adımları belirledik ve Belediye Başkanı Sayın İbrahim Gürbüz’den tam destek sözü aldık. Sizlerin de yardımlarıyla hem doğayı korumak adına yürüteceğimiz, hem de Bala Anadolu Lisesi’ne ve orada okuyan kardeşlerimize daha iyi bir eğitim-öğretim ortamı sağlamaya çalışacağımız bu projede amacımıza en iyi şekilde ulaşmayı diliyoruz