07 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü Kutlandı
08.12.2016

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün kuruluş günü olan  7 Aralık, her yıl “ Dünya Sivil Havacılık Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu anlamlı günde Sivil Havacılık Yüksekokulumuz da bir etkinlik düzenlemiştir.  Sunuculuğunu Havacılık Yönetimi Bölümü öğrencisi Bilge Gençer’in üstlendiği etkinlik, Havacılık Yönetimi Öğrencisi Ilgın Koyuncu ve Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü Öğrencisi Mert Karakoç tarafından verilen müzik dinletisi ile başlamış, daha sonra “Mustafa Kemal’in Uçakları” Kitabı’nın da yazarı olan İsmail Yavuz tarafından verilen konferans ile devam etmiştir. İsmail Yavuz konferansında, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yerli uçak imalatı için başlatılan ve daha sonra kesintiye uğrayan süreç ile ilgili olarak katılımcıları bilgilendirmiştir. Konferans sonunda Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Hasan U.Akay tarafından İsmail Yavuz’a okulumuzun plaketi takdim edilmiştir.