NATO SCI 277 Kurs Serisi
28.09.2018

Atılım Üniversitemiz, Sivil Havacılık Yüksekokul müdürümüz, Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, 21-22 Mayıs tarihlerinde Madrid, İspanya da, 24-25 Mayıs tarihlerinde Amsterdam, Hollanda da, 28-29 Mayıs tarihlerinde  Linkoping İsveç de NATO STO (Bilim ve Teknoloji Organizasyonu) nun “System Concepts and Integration” Paneli için hazırlamış olduğu, SCI -277  “ Store Separation and Trajectory Prediction” (Uçaktan Hariçi Yük Ayrılması ve  Yörüngesinin Kestirimi) adlı kurs serisinin Avrupa ülkelerini kapsayan ilk kısmını başarı ile tamamlamıştır. Aynı kurs serisinin ikinci aşaması olan Atlantik ötesi kısmını da 19-20 Haziran 2018 tarihlerinde Kanada’nın Ottawa kentinde vermiştir.

Kursun basılı tüm dokümanları, NATO  STO’nun Web sitesinde yayınlamıştır. İstenildiği takdirde tüm NATO ülkeleri vatandaşları tarafından kullanılmak üzere indirilebilir.  

NATO SCI 277 Kurs Serisi, Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu, başkanlığında oluşan 5 kişilik bir ekip tarafından hazırlanmış ve her 4  ülkede ikişer günlük süreler ile tekrarlanmıştır. Kurslar, Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu (Atılım Üniversitesi, Ankara), Dr. Alex Cenko (ABD Deniz Kuvvetleri),  Dr. Wolfgang Luber (ALMANYA, Airbus ve EADS), Dr. Bruce Jolly (ABD HAva Kuvvetleri, Seek Eagle Office) ve Dr. Joseph Nichols (ABD Hava Kuvvetleri) tarafından hazırlanmış ve icra edilmiştir.

Kurslara her dört ülkeden de konusunda uzmanlaşmış ve/veya uzmanlaşmak isteyen ortama 40 ar kişilik bir  katılım sağlanmıştır. Katılımcıların hepsi SCI-277 kurs serisini çok başarılı olarak nitelemişler  ve kurslarda kendileri için son derecede  yararlı bilgilerin verildiğini belirtmişlerdir. 

Aynı kurs serisi daha önce, 2016 yılında, Roma-İtalya, Ankara-Türkiye ve Eglin-Florida ABD de de verilmişti.  Bu 2016 yılında çok beğenilen kursun ikinci kez tekrarı olmuştur. 2016 yılında 3 ülkede verilen kurs serisi bu sefer 4 ayrı ülkede gerçekleştirilmiştir.

Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu ve kursu birlikte verdiği takım arkadaşları bundan sonraki aşamada bu kurs serisini bilimsel bir referans kitabına dönüştürme kararı vermişlerdir.