Prof. Dr. Ahmet Saltık 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödül Töreni'nde Sağlık Alanında “Yılın Atatürkçüsü” ödülüne layık görüldü
01.02.2022

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un aramızdan koparılışının 32. Yıldönümünde anma programı ve 2021 Yılı Yılın Atatürkçüsü Ödül Töreni düzenlendi.

10. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer, 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker ve çok sayıda davetlinin katıldığı tören Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Basın alanında Uğur Dündar, Edebiyat alanında Prof. Dr. Ataol Behramoğlu, Sağlık Alanında Prof. Dr. Ahmet Saltık ve Sanat alanında Müjdat Gezen “Yılın Atatürkçüsü” ödüllerine layık görüldü.

“KEMALİZM’İN NAMUS SESİNİ BİR SİS ÇANI GİBİ ÜLKEMİZİN SEMALARINA ASACAĞIZ !”

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt konuşmasında Prof. Dr. Muammer Aksoy’un derneği kurmasından yaklaşık 8 ay sonra katledildiğini hatırlatırken “Bu aziz millet, bu karanlığı mutlaka aydınlatacak, buna adım kadar eminim ve hiç kuşku duymuyorum; Mustafa Kemal Atatürk’ün Kemalist cumhuriyeti, laik cumhuriyeti ilelebet payidar olacak.” diye konuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Laik Cumhuriyet için taşıdığı önemi, üstlendiği sorumlulukları ve hedeflerini anlatan Bozkurt sözlerini “Atatürkçü Düşünce Derneği, Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi ülkemizin semalarına asacak, ulusumuzla Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye hedefine yürüyecektir.” diyerek sonlandırdı.

 

“AKIL VE BİLİMDEN UZAKLAŞAN TOPLUMLARIN NE DURUMLARA DÜŞTÜĞÜNÜ HEPİMİZ BİLİYORUZ.”
 

Törende Uğur Dündar ve Ataol Behramoğlu’na ödüllerini veren 10. Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer kısa bir açıklamada bulunarak, “Atatürkçü düşüncenin iki temeli var, hepimiz biliyoruz; akıl ve bilim. Hatta Atatürk demiştir ki ‘Benim söylediklerimle bilim çelişirse bilimi yeğleyin.’ Akıl ve bilimden uzaklaşan toplumların ne durumlara düştüğünü hepimiz biliyoruz” dedi.


“ÇOCUKLARIMA BIRAKACAĞIM EN DEĞERLİ MİRAS”

Basın alanında ödül sahibi olan duayen gazeteci Uğur Dündar yaptığı açıklamada “Yarım asrı aşkın meslek hayatımda aldığın en onur verici ödüllerden biri, çocuklarıma bırakacağım en değerli miras. Ben bu ödülü bu dönemde büyük zulüm gören, kumpaslara maruz kalan yurtsever ve Atatürkçü aydınlarımız adına aldım.” diye konuştu.


“100. YIL MARIŞI”

Edebiyat alanında ödül alan Prof. Dr. Ataol Behramoğlu Cumhuriyet’in 100. Yılı için yazdığı marşı törende Atatürkçü Düşünce Derneğine sundu. Behramoğlu konuşmasında ‘Çocuğa karşı, doğaya karşı, kadına karşı ve canlı olan her şeye karşı bir siyasi iktidar mevcut. Burada hepimize gerçekten çok büyük bir görev düşüyor.’ dedi.

“ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’NİN TÜM ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Müjdat Gezen ve Ahmet Saltık’a ödüllerini veren Sayın Özden Toker yaptığı açıklamada “Atatürkçü

Düşünce Derneği’nin tüm üyelerine bana bu ödülleri verme onurunu yaşattığınız ve babamın adına sizlerle birlikte olma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.” Dedi


“DÜŞÜNCE, DÜŞÜNCE AYAĞA DAYANIRSIN RÜŞVETE İFTİRAYA YALANA”


Sanat alanında “Yılın Atatürkçüsü” ödülüne layık görülen Müjdat Gezen, “Hem Atatürk hem düşünce sözcüğü yan yana gelmesi beni de çok duygulandırır. Günümüzdeki düşünceyi ben daha başka türlü niteliyorum. Düşünce düşünce ayağa, dayanırsın rüşvete, iftiraya ve yalana” diye konuştu.

 

“KUVAYI MİLLLİYE ŞEHİTLERİNDEN KALAN EMANETİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

 

Sağlık alanında ödülünü alan aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Bilim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ahmet Saltık, Kuvayı Milliye şehitlerinin emaneti olan Cumhuriyet’i geleceğe taşıyacaklarının ve Cumhuriyet aydınlarının bu konuda çok büyük sorumlulukları olduğunun altını çizdi.

 

İlgili Haber Linki: https://www.add.org.tr/2022/02/01/prof-dr-muammer-aksoyu-anma-ve-2021-yili-yilin-ataturkcusu-odulleri-toreni-duzenlendi/ 01.02.2022

İlgili Haber Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=MPxsF14xKZo