DÜNYADA ATILIM TIP FAKÜLTESİ
26.07.2022

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi, ABD kökenli tıpta uluslararası gelişmeyi desteklemeyi amaç edinmiş bir organizasyon Intealth’in üyesi olan Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) tarafından kabul edilmiştir. 1956 da kurulmuş olan ECFMG tıp eğitimi ve sağlık çalışanları planlamaları alanlarında çalışarak, sağlık hizmeti kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Öğrenci/mezunlarımızın ECFMG sınavlarına girmesi ve ABD de denklik alarak hekimlik yapması, uzmanlık eğitimi alması mümkündür.

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıpta global olarak hekimlerin eğitiminde en üst düzey bilimsel ve etik standartların peşinde olan, Avrupa kökenli, World Federation for Medical Education (WFME) organizasyonu ve ABD kökenli Foundation for Advancement of International Medical Education and Research (FAIMER) ortak listesi olan dünya tıp fakülteleri listesinde de yer almaktadır; World Directory of Medical Schools (wdoms.org).