Öğrencilerimizin Eskişehir’de Arazi Çalışması
08.11.2010

Öğrencilerimiz ve İşletme Fakültesi’nin diğer bölüm  öğrencilerinden oluşan bir grup, 27 Ekim 2010 tarihinde “Introduction to Hospitality Industry” and “Nature Protection and Tourism” dersleri kapsamında Eskişehir’de günübirlik bir arazi çalışması gerçekleştirdi. Eskişehir’de son yıllarda turizm gelişimi kapsamında gerçekleşen ve başarılı örnekler ortaya konan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla yapılan söz konusu gezide öğrencilere her iki dersin öğretim üyesi olan Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ eşlik etti.

Eskişehir’in tarihi ve kültürel dokusunun yerinde gözlemlenemesi amacıyla Odunpazarı Evleri, Tarihi Atlıhan; yöresel yemek kültürüne ilişkin örneklerin bulunduğu adalar ve çarşı içi; doğal değerler konusundaki planlamaya yönelik Porsuk Çayı üzerinde botla gezinti ve Kentpark ziyareti; önemli tarihimizi gözlemlemeye yönelik Cumhuriyet Tarihi Müzesi ziyareti; yöresel el sanatlarına yönelik Cam Sanatları Müzesi ve Lületaşı eserlerin yer aldığı dükkanlar, tarihi camiler ve diğer yöresel değerleri yansıtan mekanların gezilmesinin ardından öğrenciler son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundular ve değerlendirmeler yaptılar. Ulaşımın hızlı trenle sağlanması da öğrencilerin seyahat endüstrisinin gelişimi konusunda izlenimler edinmesine olanak sağladı.