TURSAB LİSESİ’NDE DOĞA TURİZMİ KONFERANSI
26.04.2011

Güneş konferans kapsamında; doğa korumanın günümüz dünyasında bir tercihten çok zorunluluk haline geldiğini vurguladı ve turizmin sürdürülebilir kalkınmada doğa koruma konusuna katkı sağlayabilmesi için nasıl ele alınması gerektiğini anlattı. TURSAB Lisesi öğrencileri tarafından büyük bir ilgi ile izlenen konferansta Yrd.Doç.Dr. Gül GÜNEŞ, yaklaşık her beş kişiden birinin doğa turizmine yöneldiği bu dönemde, iyi yönetilmezse ve bütüncül bir bakış açısı içinde alınmazsa doğa turizminin de olumsuz etkiler ortaya koyabileceğini örnekler vererek paylaştı. Konferansta ayrıca, Türkiye’nin doğa turizmi konusunda deneyimleri ve yapılması gerekenler konusu ele alındı; son olarak soru-cevap bölümünde ise öğrencilerin merak ettikleri konularda açıklamalarda bulunuldu.