Üniversiteli Şeflerin Düellosunda “İkincilik Ödülü” Öğrencilerimizin Oldu
09.06.2015

Atılım Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Programı Öğrencilerinin ikincilik ödülü aldığı  3. EDT EXPO -Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı 4 gün boyunca zengin bir gastronomi şölenine ev sahipliği yaptı. 

25-28 Mart 2015 tarihlerinde CNR EXPO’da gerçekleştirilen Fuarın dördüncü gününü gastronomik bir şölene çeviren Üniversiteli Şeflerin Düellosu yarışması, genç yetenekleri bir araya getirmeyi başardı. Anıl İlter'in sunuşuyla keyifli bir ambiyans yaşatan yarışma; henüz eğitim gören genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına, yaratıcılık ve yeteneklerinin geliştirilmesine hizmet etti.

Katılımcı olan 8 üniversite; başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere 3 çeşit sunum hazırladı. Genç şeflerin, geleceklerine değer katan yarışmanın jüri liderliğini ise Mehmet Gök üstlendi. Heyecan verici yarışmanın jüri üyeleri arasında yıldız isimler yer aldı.

Yarışmanın sonucunda birincilik Nişantaşı Üniversitesi’nin olurken,  İkinciliği Atılım Üniversitesi, üçüncülüğü ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi aldı.

Yarışma Sonucunda birinci ekip; USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi)’da uzun dönem aşçılık ve pastacılık eğitimi kazandı. İkinci olan ekip; USLA’da Barista Eğitimini hakkı kazanırken, üçüncüye ise Nöronus Eğitim Merkezi’nde “Takım olma ve liderlik workshop’una katılma hakkı hediye edildi.