Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi & Lugal Luxury Collection ile İş birliği Protokolü
02.03.2023

Atılım Üniversitesi, İşletme Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim kadrosundan Prof. Dr. İbrahim Birkan, Doç. Dr. Gonca Güzel Şahin ve Ar. Gör. Tuğrul Toker ile Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi& Lugal Luxury Collection otellerinin idari kadrosundan grup otelleri genel müdürü Sn. Alper Can Bulçum, grup otelleri operasyon direktörü Sn. Gürkan Akbay ve grup otelleri insan kaynakları direktörü Sn. Ayşegül Akyüz’ün katılımları ile 02.03.2023 tarihinde yenilenen iş birliği protokolü, üniversite- sektör iş birliği konusunda başarılı bir örnek teşkil etmektedir.

 

Söz konusu anlaşma ile üniversite öğrencilerinin Sheraton Otel ve Kongre Merkezi& Lugal Luxury Collection’da staj yapmaları, yarı-zamanlı çalışmaları ile gastronomi ve mutfak sanatları gibi uygulamalı derslerin otelde yapılmasına, otel yöneticilerinin derslere eğitici olarak katılabilmelerine olanak sağlanmaktadır. Turizm İşletmeciliği eğitimi veren programların bölgenin en tanınmış otellerinden biri ile anlaşarak bu tip bir iş birliğine gitmeleri hem eğitim kuruluşu, hem söz konusu otel ve özellikle öğrenciler açısından büyük kazanımları beraberinde getirmektedir.

 

Atılım Üniversitesi, Türkiye'de ilk akreditasyon alan turizm işletmeciliği bölümü olarak, bu iş birliği çalışmasıyla diğer kuruluşlar için de faydalı bir model olabilecek şekilde genişleterek uyguladığı protokol sayesinde önemli bir adım atmıştır.