Kültür Varlıklarının Korunması: Yöntem ve Uygulamalar Konferansı
05.11.2021

Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAM) tarafından düzenlenen ve 4 Kasım 2021 tarihinde saat 14.30’da konuşmacı Prof. Dr. Yaşar Selçuk ŞENER’in katılımıyla ‘‘Kültür Varlıklarının Korunması: Yöntem ve Uygulamalar’’ isimli konferans gerçekleşmiştir. Konferansa TÜTAM Bilim Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bilgin KAFTANOĞLU, TÜTAM Müdürü Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şeniz ÖZALP YAMAN’ın yanı sıra üniversitemizden ve Ankara’daki diğer üniversitelerden öğretim elemanları, öğrenciler ve koruma alanında çalışan mimarlar katılmıştır.

Konuşmacı Prof. Dr. Yaşar Selçuk ŞENER, Türkiye’nin birçok kentinde farklı malzemelerden yapılmış eserlerdeki koruma onarım çalışmalarından örnekler vermiştir. Konferansta kültür varlıklarının korunması ve onarılması sürecinde uygulanan yöntemler, koruma süresinde yaşanan problem ve çözümleri, koruma eğitimi gibi konular hakkında bilgi aktarmıştır. Konferans katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona ermiştir.

Prof. Dr. Yaşar Selçuk ŞENER’e değerli katkıları için teşekkür ederiz.