Türk Müziğinde Bestekâr Kadınlar İsimli Sunu ve Mini Konser
16.03.2022

Üniversitemiz GSTMF Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü ve Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAM) tarafından düzenlenen, etkinlik yürütücüsü Öğr. Gör. Seçil AK KUTLU ve saz heyetinin katılımıyla “Türk Müziğinde Bestekâr Kadınlar” isimli sunu ve mini konser, 9 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen “Türk Müziğinde Bestekâr Kadınlar” isimli sunu ve mini konserde kadın besteciler tarafından bestelenen şarkılara ve şiirlere yer verilmiştir. Etkinlikte, Türk Müziğinde kadının rolüne dikkat çekilerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin vurgulanması amaçlanmıştır.

“Türk Müziğinde Bestekâr Kadınlar” isimli sunu ve mini konsere Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım ÜÇTUĞ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Yılmaz KAPTAN ve Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi LÖKÇE ve Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölüm Başkanı ve TÜTAM Müdürü Prof. Dr. Şule PFEIFFER TAŞ, Prof. Dr. Osman Celal GÖLE, Genel Sekreter Abdülaziz ŞEREN’in yanı sıra öğretim elemanları, idari personeller ve öğrenciler katılmıştır.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım ÜÇTUĞ tarafından Öğr. Gör. Seçil AK KUTLU’ya ve saz heyetine üniversitemiz adına fidan bağışı sertifikası takdim edilmiştir.