TÜBİTAK 3005 Kapsamında Destek Alan Aydınoğulları-Erken Osmanlı Döneminde Ayasuluk/Efes’te Kültür ve Teknoloji Transferi: Disiplinler Arası Araştırmalar Işığında İsa Bey Hamamı Seramikleri Projesi
14.04.2023

Aydınoğulları-Erken Osmanlı Döneminde Ayasuluk/Efes’te Kültür ve Teknoloji Transferi: Disiplinler Arası Araştırmalar Işığında İsa Bey Hamamı Seramikleri Projesi

 

Atılım Üniversitesi Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule Pfeiffer-Taş’ın yürütücülüğündeki “Aydınoğulları-Erken Osmanlı Döneminde Ayasuluk/Efes’te Kültür ve Teknoloji Transferi: Disiplinler Arası Araştırmalar Işığında İsa Bey Hamamı Seramikleri” başlıklı proje, TÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projelerini Destekleme Programı (3005) kapsamında 24 ay süreyle desteklenmeye hak kazanmıştır.

Projede, Atılım Üniversitesi Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı ve Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeniz Özalp Yaman, Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Tamer Koralay ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü'nden Doç. Dr. Ali Akın Akyol araştırmacı olarak yer almaktadır. 

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü Arş. Gör. Rabia Temel ve Kimya Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Selen Yaman projeye bursiyer göreviyle katılmıştır.

 

Proje kapsamında Ayasuluk/Efes İsa Bey Hamamı kazılarından ele geçen seramiklerden seçilen numunelerin arkeometrik analizlerinin bir kısmı (XRD ve SEM) Atılım Üniversitesi Metal Şekillendirme ve Mükemmeliyet Merkezi’nde yapılmaktadır.