Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Etkinlikleri: Erken Cumhuriyet Dönemi Ankara'sında Bina İnşaatı ve Teknikleri Konferansı
01.11.2023

Üniversitemiz Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAM) tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gökhan TUNÇ’un ‘‘Erken Cumhuriyet Dönemi Ankara'sında Bina İnşaatı ve Teknikleri” isimli konferansı, 26 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Konferansa, Atılım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veli Cengiz ÖZALP, üniversitemizde 2004-2015 arasında rektörlük görevini yürüten TÜTAM Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim ÖZGENOĞLU, TÜTAM Danışma Kurulu Üyesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi LÖKÇE, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılser DEVRİM ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sultan Belgin İŞGÖR, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yakup DARAMA’nın yanı sıra akademik ve idari personel, öğrenciler ve kurum dışından misafirler katılmıştır.

 

TÜTAM Müdürü ve Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule PFEIFFER TAŞ’ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansta Geç Osmanlı Döneminden başlayarak Erken Cumhuriyet Döneminde betonarme yapı malzemesinin gelişimi ve Ankara’daki kamusal yapılarda kullanımı aktarılmıştır. Mimar ve inşaat mühendislerinin eğitimi, Ankara’daki faaliyetleri, inşaat teknikleri ile bağlantılı olarak dönemin sosyo-ekonomik koşulları hakkında bilgiler ve yapılardan örnekler verilmiştir.  

 

Bu etkinlik ile BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan 11.4.Dünyanın Kültürel ve Doğal Mirasının Korunması ve Gözetilmesi Çabalarının Artırılması Hedefi kapsamında Cumhuriyet’in kültürel mirasımızdaki izine yönelik farkındalık yaratılması amaçlanmıştır.

 

Üniversitemiz adına fidan bağışı takdim edilen Dr. Öğr. Üyesi Gökhan TUNÇ’a Cumhuriyet ile birlikte Ankara başta olmak üzere birçok kentte inşaat alanındaki yenilikler üzerine aktardığı değerli bilgiler için teşekkürlerimizi sunarız.