Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Etkinlikleri: Pullarda Atatürk Evleri ve Müzeleri
11.12.2023

Üniversitemiz Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAM) ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’ın “Pullarda Atatürk Evleri ve Müzeleri” isimli konferansı, 8 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Konferansta, OLGAÇ’ın sulu boya tekniği ile ürettiği, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kullanılan ve şu anda müze işlevine sahip olan evler başta olmak üzere, yöresel Türk kadın kıyafetleri, müzik ve illerimiz gibi farklı temalardaki pul tasarımları, orijinal çizimlerle birlikte sunuldu. Pulun tarihe tanıklık eden belge niteliği ve kültürel mirasın sürdürülmesindeki önemine dikkat çekildi.

Atılım Üniversitesi TÜTAM Müdürü ve Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansın ardından TÜTAM Bilim Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Bilgin KAFTANOĞLU tarafından üniversitemiz adına Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’a fidan bağışı belgesi takdim edildi. Üniversitemiz ARGEDA-Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Prof. Dr. Atilla CİHANER, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Serdar Egemen NADASBAŞ ve konferansa katılan tüm akademik-idari personel ve öğrencilere katılımları; özgün pul çizimleri, paylaştığı şahsî arşiv belgeleri ve vermiş olduğu bilgiler için Dr. Öğr. Üyesi Pınar OLGAÇ’a teşekkür ederiz.