Cumhuriyet ve Kadın: Hüznün, Coşkunun, Ahengin Ressamı Feyha Özsoy
15.03.2024

Türkiye Tarih Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAM) tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen, konuşmacı Ümit Yaşar GÖZÜM’ün katılımıyla “Cumhuriyet ve Kadın: Hüznün, Coşkunun, Ahengin Ressamı Feyha Özsoy” isimli konferans 8 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmiştir. Konferansa, üniversitemiz akademik personeli ve öğrencilerinin yanı sıra ressam Feyha ÖZSOY’un oğlu Murat ÖZSOY ve torunu Eylül ÖZSOY da katılmıştır.

TÜTAM Müdürü ve Güzel Sanatlar Ortak Dersler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şule PFEIFFER-TAŞ’ın moderatörlüğünde düzenlenen konferansta konuşmacı Ümit Yaşar GÖZÜM, Cumhuriyet, kadın ve sanat bağlamında ressam Feyha ÖZSOY üzerinden izdüşümler yapmıştır. GÖZÜM, sanatçının eserlerinden oluşan kitabı, ÖZSOY’un Atatürk ile olan anıları, üslubu ve eserlerinde Ankara ve kadın temalarını işleyişi hakkında bilgiler aktarmıştır.

GÖZÜM’ün, soru soran ilk on öğrenciye kitaplarını imzalayarak hediye etmesinin ardından konferans sona ermiştir. 2004-2015 yılları arasında rektörlük görevini yürüten TÜTAM Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdurrahim ÖZGENOĞLU tarafından üniversitemiz adına fidan bağışı takdim edilen Ümit Yaşar GÖZÜM’e aktardığı değerli bilgiler için teşekkür ederiz.