SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ PROF.DR. NAFİZ ALEMDAROĞLU’NUN EĞİTİME YÖNELİK MESAJI
24.03.2020

SİVİL HAVACILIK YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ PROF.DR. NAFİZ ALEMDAROĞLU’NUN

EĞİTİME YÖNELİK MESAJI

Değerli Sivil Havacılık Yüksekokul Öğrencilerimiz,

Tüm dünyanın sağlığını çok ciddi olarak etkileyen salgın nedeniyle Yüksek Öğretim Kurulu tarafından alınan kararlarla sadece üniversitemizdeki siz öğrencilerimizi değil tüm diğer üniversite öğrencilerini yakından etkilemiş, biz de tüm üniversiteler gibi bu süreyi siz kıymetli öğrencilerimizin kayıplarını en aza indirgemek üzere elimizden gelen tüm tedbirleri biran önce uygulamaya geçirmeye çalışıyoruz.   

Bu kapsamda Rektörlüğümüz koordinatörlüğünde yapılan toplantıda ilk etapta tüm eğitim materyallerimizin üniversitemizin “Uzaktan Eğitim Portalı” olan MOODLE ortamına konmasına karar verilmiştir. Bu sürece paralel olarak, canlı olarak senkron derslerin on-line olarak verilebilmesine ilişkin mevcut alt yapının güçlendirilmesi, bu güçlendirmenin yanısıra altyapı alternatiflerinin de süratle araştırılması ve gerekli görülmesi halinde tedarik edilmesi hedeflenmiştir.

Bir birey için öğrenmeyi öğrenmenin içinde bulunduğumuz çağın ve ortamın ana gereklerinden biri olduğu bilinci ile sizlere bu ortamı sağlamanın en çabuk ve en etkili yönteminin tüm ders materyallerimizin MOODLE ortamına konulması ilk hedef olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, derslerle ilgili eğitim ve öğretim sorumluluğu olan tüm öğretim personelimizden, (tam zamanlı ve yarı zamanlı),  derslerini MOODLE ortamında açmalarını, dersleri ile ilgili başta ders izlenceleri, sunumları olmak üzere yardımcı diğer materyaller varsa (ve mümkünse videolar, örnek problemler ve çözümleri, ödevler hatta kısa küçük sınavları) onları da MOODLE ortamına koymaları istenmiştir.

Yüksekokulumuzun 2019-2020 Bahar Döneminde açmış olduğı derslerin büyük bölümünde öngörülen yüklemelerin yapıldığı, doğrudan uygulama içeren bazı derslerin haricinde kalan derslerin tümününde içinde bulunduğumuz hafta içinde de söz konusu yüklemelerin tamamlanması hedeflenmiştir. Derslerini MOODLE ortamına yükleyen hocalarımızın yüklediklerini görebilmeniz için sizin o derse mutlaka kayıt olmanız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Hocalarımız derslerini yükledikten sonra size bilgi vermek için MOODLE da yer alan FORUM ortamında size doğrudan elektronik posta ile bilgi gönderilecektir. MOODLE ortamından gelen tüm haberleri alabilmeniz için de okul elektronik postalarınızı kullanmanız gerekmektedir. .

Tüm öğretim üyelerimiz zoom yazılımı kullanarak derslerini en kısa zamanda on-line canlı bir şekilde sizlere aktarabilecektir. Tüm bu değişikliklerin en kısa sürede hayata geçirilmesi hedefimizdir. Elbette bunun için belli bir hazırlık süresi gerekecektir. Ama bu hazırlık döneminde, siz sevgili öğrencilerimizden beklentimiz en çabuk ve en etkili eğitim şekli MOODLE ortamındaki derslerinizi takip etmenizdir.

Bu sürecin tüm öğrencilerimiz ve kıymetli aileleri açısından en az hasarla karşılanması ise en büyük amacımızdır. Çözüm üretmek için sürekli çalıştığımızı bilmenizi ve en kısa zamanda alışık olduğumuz şekli ile sizlerle sınıflarımızda karşı karşıya gelmek umuduyla sağlıklı günler diliyorum.

Prof. Dr. Nafiz Alemdaroğlu