Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında TÜBİTAK Çağrıları Açıldı
11.12.2023

6 yıl sürecek olan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından aşağıdaki başlıklarda açılan çağrılarla hibe ve geri ödemeli finansman desteği sağlanacak. TÜBİTAK bünyesinde KOBİ'ler ve büyük ölçekli firmaların ticarileştirme öncesi saha uygulamaları odaklı Ar-Ge ve yenilik projeleri ile özel sektör liderliğindeki iş birliklerine odaklanacağız. Açılan Çağrılar: Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Programı, Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı, SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı’dır.

1833 - SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı: Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında SAYEM konsorsiyum başvurularının alınacağı SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrısında destek süresi en fazla 36 ay, konsorsiyum bütçesi en fazla 300.000.000 TL olarak uygulanacaktır. Konsorsiyumların merkezde yönetim tecrübesine sahip Büyük veya Orta Ölçekli bir yürütücü kuruluş ile en az bir Ar-Ge/Tasarım Merkezi, bir KOBİ ve bir kurumdan (üniversiteler, araştırma merkez ve enstitüleri, araştırma altyapıları) oluşması gerekmektedir.

Detaylı Bilgi İçin; https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/dunya-bankasi-turkiye-yesil-sanayi-projesi-kapsaminda-tubitak-cagrilari-acildi