Hello Tomorrow Global Challenge & Turkey Finals Başvuruları Başladı!
01.08.2018

Hello Tomorrow’un "Uluslararası Deep-tech Yarışması" Hello Tomorrow Global Challenge, bu yıl 5’inci kez düzenleniyor. Önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak zirve öncesi hayata geçirilen yarışmanın başvuruları 4 Haziran 2018 tarihinde başladı ve 14 Eylül 2018 tarihine kadar sürecek. 24 Ekim 2018 tarihinde finalistlerin açıklanacağı yarışmanın zirvesi ise 14 – 15 Mart 2019 tarihinde Paris’te düzenlenecek. Dünyanın en önemli inovasyon ağına katılabilme, yabancı yatırımcılara sunum yapma fırsatı sunan ve eğitim programları desteği ile 250 bin € 'luk fon kazandıran programa başvurmak için https://hello-tomorrow.org/startups sayfası ziyaret ediliyor.

 

Türkiye’de iki yıldır faaliyet gösteren Hello Tomorrow Türkiye olarak, bu sene ülke çapında düzenleyeceğimiz özel yarışma ile Türkiye’deki girişimcilere de deep-tech inovasyon ağına katılma şansı sunuyoruz. 4 Haziran 2018 tarihinde başlayan “Hello Tomorrow Global Challenge” için başvuran Türk girişimciler, Hello Tomorrow Türkiye Finali için de başvurmuş olacak.

Türkiye’den sağlık & biyo-teknolojienerji & çevreIoT, yapay zeka & veri yönetimigıda ve tarım olmak üzere 4 kategoride başvuru yapılması beklenen ve değerlendirmelerin Hello Tomorrow’un bilim insanlarından ve yatırımcılardan oluşan özel jürisi tarafından yapılacağı yarışmanın Türkiye ayağında en iyi 20 start-up seçilecek 25 Eylül 2018 tarihinde ilan edilecek.

Türkiye finalinde seçilen 20 start-up; 10 hafta sürecek olan 3 aşamalı eğitim programına katılacak. Dünyaca ünlü UCLA Anderson School of Management başta olmak üzere alanında öncü kurumlardan eğitim alma şansını yakalamış olacak. Teknik eğitim, mesleki eğitim ve mentorlük günlerine dayalı programı başarıyla tamamlayarak kategori birinciliğini elde eden 4 start-up seçilerek; bu sene yine Aralık ayında gerçekleştirilecek olan geleneksel “Hello Tomorrow Türkiye Zirvesi”ne katılma hakkına sahip olacak. Türkiye’nin önde gelen girişimci, yatırımcı ve iş – sanayi dünyasının liderleri ile dünyanın ödüllü deep-tech girişimcilerinin katıldığı Türkiye zirvesinde, kategori birincileri sahnede sunum yapma ve fon kazanma hakkına sahip olurken; 20 finalist stant açarak ürünlerini tanıtma şansı kazanacak. Kategori birincileri ayrıca Mart ayında (2019) Paris’te düzenlenecek olan Hello Tomorrow Global Summit’e katılarak, dünya çapındaki inovatörler, bilim insanları ve yatırımcılara ürünlerini tanıtabilecek. Girişimciler bu sayede küresel platformda görünürlük kazanarak, büyüme fırsatı kazanacak.

 

Program hakkında bilgi ve önemli tarihler:

1.       Hello Tomorrow Global Challenge başvuru süreci: 4 Haziran 2018 – 14 Eylül 2018

2.       Hello Tomorrow Türkiye finalistlerinin ilan edilmesi: 25 Eylül 2018

3.       Hello Tomorrow Global Challenge top 500’ün ilan edilmesi: 24 Ekim 2018

4.       Hello Tomorrow Türkiye finalist eğitimleri: Ekim – Kasım 2018

5.       Hello Tomorrow Türkiye Mentor Günleri: Kasım 2018

6.       Hello Tomorrow Türkiye Zirvesi – Türkiye’den kazanan girişimcilerin katılımı: Aralık – 2018

7.       Hello Tomorrow Global Challenge finalistlerin ilan edilmesi: 8 Ocak 2019

8.       Hello Tomorrow Global Yatırımcı Günü: 13 Mart 2019

9.       Hello Tomorrow Global Zirvesi: 14 – 15 Mart 2019

 

Kimler / hangi proje sahipleri başvurabilir?

 

Başvuru yapan girişimlerin;

1.       Yeni bir teknoloji geliştirmesi veya mevcut teknolojiye bir inovasyon katkısı olması

2.       Bilimsel geçerliliğe ve prototipe sahip olması

3.       Takımın minimum iki kişiden oluşması

4.       Projenin büyük bir şirketin bir parçasının olmaması

5.       Projenin erken aşamada olması

6.       15 yıl içerisinde piyasadaki ekonomik varlığının tahmin edilebilir olması

7.       Projenin, hedeflenen sektörde sosyal veya ekolojik açıdan güçlü bir etki potansiyeline sahip olması gerekmektedir.

 

Başvuru sayfası: https://hello-tomorrow.org/startups

Bilgi için: www.hello-tomorrow.org.tr

Hello Tomorrow Global Challenge tanıtım: https://www.youtube.com/watch?v=n7kmG-56yVg