TÜBİTAK – MHESR (TUNUS) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır
13.02.2019

TÜBİTAK ile Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) ikili işbirliğiyle Türkiye ve Tunus’taki bilim insanlarının gerçekleştirecekleri ortak projeler desteklenecektir.

 

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türkiye’deki bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Tunus’taki araştırmacı (lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmemektedir.

 

Söz konusu ortak projeler aşağıdaki öncelikli tematik alanlarda desteklenecektir:

 

  • Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği
  • Çevre Sorunları ve Deniz Bilimleri
  • Bilgi ve İletişim Teknolojileri
  • Sağlık Bilimleri
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler
  • Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zekâ
  • Mühendislik, Bilim ve Teknoloji

 

Başarılı bulunan projelerde yer alan Türkiye'deki araştırma ekibi için TÜBİTAK tarafından proje süresi boyunca maksimum 720.000 Türk Lirası araştırma desteği, Tunus’taki araştırmacılar içinse MHESR tarafından proje süresi boyunca yıllık 30.000 Tunus Dinarı destek sağlanacaktır. Proje süresi maksimum 36 Ay’dır. İlgili çağrı kapsamında en fazla 10 ortak projenin desteklenmesi öngörülmektedir.

 

Son Başvuru Tarihi: 19 Nisan 2019

İmzalı Belgelerin TÜBİTAK’a İletilmesi: 8 Mayıs 2019

 

Türkiye’deki araştırmacılar için başvurular online olarak alınmaktadır. Gerekli başvuru belgeleri TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi’nde yer almaktadır( http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ )  

 

Proje çağrısı ile ilgili ayrıntılı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz: http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-isbirligi-destekleri/2510/icerik-2510-tunus-yuksek-egitim-ve-bilimsel-arastirma-bakanligi-ile-ikili-isbirligi-programi

 

Islak İmzalı Belgelerin İletileceği Adres:

 

TÜBİTAK Başkanlık
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Tunus Caddesi No:80
06100 Kavaklıdere / Ankara
TÜRKİYE