TÜBİTAK – DFG (Almanya Araştırmalar Konseyi) İkili İşbirliği Çağrısı Yayınlanmıştır
13.02.2019

TÜBİTAK ile Almanya Araştırmalar Konseyi (DFG) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Alman bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. TÜBİTAK-DFG işbirliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

Ortak araştırma projesi önerme ve destekleme koşulları aşağıdaki gibidir:

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri bir Alman araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı (lar) ile "proje ortağı" olarak anlaşmaları gerekmektedir.

Türkiye'deki proje ortaklarının proje başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden incelenmek üzere TÜBİTAK'a, Alman proje ortaklarının ise DFG' den temin edecekleri proje öneri formlarını doldurarak DFG' ye  teslim etmeleri gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

 

Projeler bilim insanı ve bilgi değişimi yoluyla uygulanmaktadır. Proje öneri formu doldurulurken proje kapsamında karşılıklı talep edilen araştırmacı değişimi süre ve sayısının ayrıntılı ve gerekçeli olarak belirtilmesi gerekmektedir.

Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde Gönderen Taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Buna göre Türkiye'den Almanya'ya giden araştırmacıların uluslararası yol masrafları ile yaşam masraflarını karşılamak üzere günde 80 Euro TÜBİTAK tarafından ödenir.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK’a proje önermek isteyenler başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ üzerinden 2507 kodlu programın başvuru sürecini takip ederek yapabilirler.

Çağrı detaylarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2507/icerik-2507-almanya-arastirmalar-konseyi-dfg-ile-ikili-isbirligi-programi linkinden ulaşabilirsiniz