2. Patentle Türkiye - Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması
11.06.2019

Üniversite öğrencilerinin patent araştırması ve patent başvurusu yapılması konularından deneyim kazanması amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından her yıl “Patentle Türkiye” sloganıyla Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması düzenlenmektedir. 2019 yılı patent yarışması başvuruları açılmıştır. Öğrencilerimiz, www.turkpatent.gov.tr ya da www.patentleturkiye.gov.tr siteleri üzerinden 31.10.2019 Tarihine kadar e –devlet yoluyla sisteme giriş yaparak ücretsiz online patent başvurusu yapabilirler ve yarışmaya katılmaya hak kazanabilirler.

İletetilecek olan patent başvurularının jüri tarafından değerlendirmeleri yapıldıktan sonra kazananlar,  26 Nisan 2020 Tarihinde Ödül Töreninde ödüllerini alacaklardır. Birnciye 30.000 TL, ikinciye 20.000 TL, üçüncüye 10.000 TL, aynı zamanda ilk 10’a giren  7 öğrenciye 5.000 TL ödül verilecektir.

Yarışmaya katılmak isteyenler ARGED-TTO Direktörülüğünden yardım alabilirler (sorularınız için nihan.gokcan@atilim.edu.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz).