ERA.Net RUS PLUS Bilim ve Teknoloji Alanında 2019 yılı Ortak Çağrısı Açılmıştır
11.11.2019

ERA.Net RUS PLUS Projesi AB Üye ve ilişkili ülkeleriyle Rusya arasında bilimsel ve teknolojik araştırma alanlarında geniş tabanlı ve etkin bir işbirliğini hedeflemektedir. ERA.Net RUS PLUS Projesi kapsamında Nanoteknolojiler, Sağlık Bilimleri ve Robotbilim alanlarındaki ortak çağrı  açılmıştır. 2019 yılı ortak çağrısına, Rusya’nın yanı sıra Almanya, Belçika, Bulgaristan, Estonya, Finlandiya, İsviçre, Letonya, Moldova, Romanya, Slovakya ve Yunanistan’dan da fonlama kuruluşları katılmaktadır. Söz konusu çağrı çerçevesinde, Rusya’dan en az bir ve çağrıya katılan en az iki farklı Avrupa ülkesinden iki ortağın katılımıyla oluşturulacak olan en az üç ortaklı konsorsiyumlar desteklenecektir. 

 

31 Ocak 2020 tarihi Orta Avrupa saatiyle 15.00’de kapanacak olan çağrıya başvurular elektronik ortamda, İngilizce olarak, https://secure.pt-dlr.de/ptoutline/RUS_ST2019  adresinde yer alan elektronik başvuru sistemi kullanılarak gerçekleştirilecektir.

 

Çağrı ile ilgili detaylara http://www.eranet-rus.eu adresinden ulaşabilirsiniz.

 

TÜBİTAK 1071 programı kapsamında çağrıya ilişkin başvurular https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ internet adresinden yapılabilecektir. Başvuruların onay son tarihi 31 Ocak 2020 tarihi olup, 7 Şubat 2020’ye kadar elektronik imza işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.