ARGEDA-TTO Direktörlüğü Tarafından Atılım Araştırma Günü(ATAG2019) Düzenlendi
16.05.2019

Akademik yıl içerisinde lisans ve lisansüstü öğrencilerin dahil olduğu araştırmalara ilişkin sonuçların poster sunumları ile paylaşılması ve böylece üniversitemizdeki araştırma ikliminin sürekli kılınması amacıyla düzenlenen “Atılım Araştırma Günü (ATAG 2019)”, 15 Mayıs 2019 günü 10:00-17:00 arasında gerçekleştirildi.

ARGEDA-TTO Direktörlüğü tarafından düzenlenen ve sektör temsilcilerinin de davet edildiği etkinlikte, 2018-2019 Akademik yılında yürütülmüş olan tüm “Lisans Araştırma Projeleri” ve seçilmiş bitirme projeleri ile lisansüstü tezlere ilişkin araştırmaların yer aldığı poster sunumları gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan da katıldı.

Etkinliğin sabah oturumunda açılış konuşmalarını Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın yaptığı etkinlik kapsamında, Sayın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın moderatörlüğünü yaptığı  “Güncel Araştırma Konuları ve Yönelimler” başlıklı bir panel de düzenlendi. Düzenlenen panele konuşmacı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Korkusuz ve ROKETSAN A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sartuk Karasoy katıldı.

Panel sonunda Lisans Araştırma Projesi Yürütücülerine ve Doç. Dr. Yılser Devrim’in yürütücülüğünü yaptığı “Havadan Bağımsız Tahrik Sistemleri için Sıvı Yakıtlı Yakıt Hücresi Tasarımı Yapılması” projesi kapsamında destek alınan ROKETSAN A.Ş.’nin Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sartuk Karasoy’a plaket takdimi yapıldı.

Öğlen oturumunda proje poster sunumları alanına geçilerek öğrencilerin araştırmaları hakkında bilgiler alındı.