Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Eğitimimiz Tamamlandı
04.10.2019

2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Mayıs-Haziran döneminde Ankara Kalkınma Ajansı’na ARGEDA-TTO desteğiyle sunulan  ‘Atılım Üniversitesi'nin Teknoloji Değerlendirme, Portföy Önceliklendirme ve Patent Değerleme Kapasitesinin Artırılması’ projesinin Teknoloji Değerlendirme ve Teknoloji (Patent) Değerleme Eğitimleri  3 ve 4 Ekim’de Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleşmiştir.

Yürütücülüğü ARGEDA-TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser Devrim tarafından gerçekleştirilen projede "İleri Teknoloji, Teknoloji Girişimciliği ve Ticarileşme Ekseni" Programı altında ‘Ankara’nın Bilişim Ekosistemi, Savunma Sanayi ve Sağlık Teknolojilerinin geliştirilmesi kapsamındaki projelere/faaliyetlere yönelik olarak Teknoloji Değerlendirme ve Teknoloji (Patent) Değerleme Eğitimleri alınmıştır. 2 gün süren eğitimlerde; Teknoloji Ticari Potansiyel Değerlendirme, Transfer Süreci, Portföy Önceliklendirme/Yönetim Stratejileri, Teknoloji Değerleme Yaklaşım ve Teknoloji Ticari Potansiyel Değerlendirme yaklaşımları ele alınarak örnek uygulamalar yapılmıştır.

Eğitimler alanda öncü olan TLS.IP firmasından Ömer Hızıroğlu ve Aykut Gülalanlar tarafından Atılım Üniversitesi Personeline verilmiştir. Eğitim, Ankara Kalkınma Ajansından İzleyici Uzman Naz Gündüz tarafından değerlendirilmiştir. Eğitmenlerimize, Ajans Uzmanımız Naz Gündüz’e ve eğitime katılan tün katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.