Her yıl olduğu gibi bu yıl da 27-28 Kasım 2019 Tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesinde 11. si düzenlenen ÜSİMP (Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu) Patent Fuarı ve Kongresine Atılım Üniversitesini temsilen ARGEDA – TTO ekibi olarak katıldık. Rektör Yardımcımız Sn. Prof.Dr. Serkan ERYILMAZ ve Direktörümüz Sn. Doç. Dr. Yılser DEVRİM’in de ziyaret ve yardımlarıyla fuar faaliyetimiz değer kazanmıştır.

Üniversite Sanayi İş Birliğinde Toplumsal Fayda İçin Ara yüzlerin Yeri” teması ile yapılan fuarda TTO ’lar, Üniversitelerindeki öğretim elemanlarının patentlerini, sanayi Ar-Ge Merkezleri de patent ve teknolojilerini tanıtmak amacıyla stantlar açmıştır, ARGEDA- TTO standı da 5 adet patent sergisi ile yerini almıştır. Özel sektör firmalarıyla B2B görüşmeleri yapılarak Üniversitemiz adına sanayi işbirlikleri için ilk adımlar atılmıştır.

Ayrıca kongre kapsamında TÜBİTAK Başkanı Sn. Prof.Dr. Hasan MANDAL’ın açılış konuşması ve “Araştırma Sonuçlarının Ticarileştirilmesinde Büyük Ölçekli Şirketlerin Rolü “ başlıklı panelde değerli görüşlerini dinleme fırsatı bulunmuştur. Patent posterleri sergisi ve diğer üniversitelerin TTO ları ile görüş alışverişi yapılması imkanı elde edilmiştir. “Fikri Mülkiyet Temelli Akademik Girişimcilik” paneli çerçevesinde ise Prof. Dr. Hakan ÜREY ve Doç.Dr. Utku BÜYÜKŞAHİN tarafından aktarılan A.B.D. deki firmaları ve buluşlarının patentlenmesi üzerinden elde edilen kazanımlarla ilgili başarı hikayeleri dinlenmiştir.