ARGEDA TTO olarak Üniversite Sanayi İşbirliği Merkez Platformu (ÜSİMP) tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Ticarileştirme Ulusal Ekosisteminin Değerlendirilmesi Online Çalıştayı’ na Katıldık
04.05.2020

30.04.2020 – 01.05.2020 tarihlerinde Üniversite Sanayi İşbirliği Merkez Platformu (ÜSİMP) tarafından online olarak düzenlenen, TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL ve TÜBİTAK yetkililerinin de konuşmacı olarak yer aldığı Teknoloji Ticarileştirme Ulusal Ekosisteminin Değerlendirilmesi Online Çalıştayı’ nda ilk gün; Türkiye genelinde faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisleri ve Teknoparkların bölgesel değerlendirmeleri, bölgesel bakış açıları, iyileştirme önerileri ve olası işbirlikleri yapılan sunumlar eşliğinde aktarılmıştır. İkinci gün; TÜBİTAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Hasan MANDAL’ın sunumuyla başlamış, genel olarak COVID 19 ile Mücadele kapsamında verilen proje destekleri ve TTO’ ların bu anlamda ekosisteme ve mücadeleye katkılarından söz edilmiştir. Ayrıca araştırmacılarımızın yararlanmasına yönelik Horizon 2020 kapsamında 2020 çağrıları ve destek programları anlatılmıştır. İlerleyen zamanda, TTO’ ların etkin rol alması beklenen iki yeni çağrı programı – Patent Tabanlı Teknoloji Destekleme Çağrısı ve Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı – hakkında program yetkilileri Sn. Alp Eren YURTSEVEN ve Sn. Mehmet ASLAN tarafından detaylı bilgiler verilmiştir. Ayrıca Sn. Alp Eren YURTSEVEN tarafından 1513 - Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı’nda yapılan değişiklikler ve uygulama esaslarındaki yapılan düzenlemelerle ilgili detaylı bilgiler aktarılmıştır.