Atılım Üniversitesi Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu
08.10.2020

Atılım Üniversitesi Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülleri 7 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Atılım Üniversitesi bilimsel yayın üstün başarı ödülleri evrensel düzeydeki bilimsel katkılarının önemini vurgulamak ve bu düzeydeki araştırmaların devamlılığını teşvik etmek amacıyla 2017 yılından itibaren verilmeye başlanmıştır.

Bilimsel yayın üstün başarı ödülleri, web of science kapsamındaki uluslararası dergilerde yayınlanmış makaleleri ve bu makalelerine yapılmış atıf sayıları ile ön plana çıkan araştırmacılarımıza takdim edilmektedir.

Bu yıl pandemi koşullarında, gerekli önlemler alınarak düzenlenen törende ödül alan akademisyenlerimiz ve çalışma alanları;

Rektör Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Güvenilirlik Mühendisliği, Stokastik Süreçler Ve Uygulamalı Olasılık Alanlarında Araştırmalarını Yürütmekte Olup 2017 Yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü sahibidir. Ayrıca Türkiye’den yalnızca 195 akademisyenin dahil edildiği Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde yer almıştır.

Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Cihaner, Elektrokromik Polimerler, Polimer Kimyası Alanlarında Araştırmalarını Yürütmekte Olup 2010 Yılı TÜBA Seçkin Genç Bilimci Ödülü, 2012 Yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü, 2015 Yılı TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü sahibidir.

ARGEDA-TTO Direktörü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılser Devrim, Yakıt Pilleri, Hidrojen Enerjisi Ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri konularında araştırmalarını yürütmekte olup 2019 Yılı ODTÜ Prof. Dr. Mustafa Parlar Vakfı Teknoloji Teşvik Ödülü ve 2019 Yılı TÜBİTAK Teknoloji Performans Ödülü sahibidir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Işık, Katı Hal Fiziği Ve Yarı İletkenler Konularında araştırmalarını sürdürmekte olup geçmiş yıllarda da Atılım Üniversitesi Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülleri bulunmaktadır.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saeid Kazemzadeh Azad, Yapısal Optimizasyon Ve Çelik Yapılar konularında araştırmalarını sürdürmekte olup 2018 Yılı Atılım Üniversitesi Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülü bulunmaktadır.

Sayın akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

ARGEDA-TTO Direktörlüğü